Incompany workshop

Dankzij de praktische insteek van het Mindful Based Cognitieve Therapie programma is mindfulness voor iedereen toegankelijk. Mindfulness wordt beoefend door alle lagen van de bevolking en alle beroepsgroepen. Naast de medische wereld, wordt mindfulness intussen ook succesvol toegepast in het onderwijs, bedrijven, non-profit organisaties en als algemeen stressmanagement. Een workshop mindfulness kan voor zowel een organisatie als de werknemers een laagdrempelige kennismaking zijn met mindfulness.

Waarom een workshop Mindfulness?
Ongeveer een kwart van het totaal aantal verzuimdagen houdt verband met psychische klachten, overspannenheid of burn-out. Mindfulness maakt mensen stressbestendiger en ondersteunt stressherstel.

De workshop mindfulness op het werk maakt deelnemers bewuster van stress, het effect van stress op hun gedrag en hun lichaam en wat zij daaraan kunnen doen.

Uit hersenonderzoek blijkt o.a. dat hersendelen die verantwoordelijk zijn voor onze verstandelijke vermogens en emotieregulatie versterkt worden: je ontwikkelt o.a. beter overzicht, meer zelfreflectie, meer probleemoplossend vermogen en creativiteit. Deze effecten zijn al na een 8-weekse training te zien, maar ook bij mensen die zelf structureel mediteren. De workshop biedt praktische handvatten.
Een mindfulness workshop is een bijzondere en toegankelijke manier om kennis te maken met mindfulness, de theorie en oefeningen .  


Hoe is de workshop Mindfulness inzetbaar?
De workshop mindfulness op het werk of daarbuiten wordt vaak los ingezet, bijvoorbeeld tijdens een studiedag. Ook maakt een mindfulness workshop wel eens deel uit van een work-life balance programma binnen het bedrijf, van een relatiedag of een evenement. Aan de workshop kunnen vanwege het interactieve element maximaal 20 deelnemers meedoen.
De inhoud en tijdsduur worden in overleg met de opdrachtgever bepaald.

Meer weten over de mogelijkheden van een zakelijke Mindfulness workshop? stuur mij dan een contactformulier dan bel ik u snel. Want werknemers die mindfulness beoefenen…

✓ werken effectiever
✓ zijn stress bestendiger zijn
✓ hebben minder last van negatieve gedachten
✓ kunnen zich beter focussen en concentreren
✓ communiceren effectiever
✓ kunnen beter omgaan met conflicten

zijn creatiever en innovatiever
✓ hebben meer werkplezier
✓ hebben meer overzicht in complexe situaties
✓ kunnen beter prioriteiten stellen
✓ hebben minder stress-gerelateerde klachten
✓ kunnen dichter bij zichzelf blijven