Opfrissen

Waarom een mindfulnesstraining opfrissen?

Na het beheersen van de mindfulness technieken begint mindfulness pas echt. In de praktijk blijkt dat het aanleren van de mindfulness technieken niet het moeilijkste gedeelte is. Het meest lastige om er in het vervolg voor te kiezen de technieken tijdens stressvolle situaties toe te passen. Mindfulness is dus meer een keuze dan een technische vaardigheid.

Het kan zijn dat je de problemen in je leven weer teveel als feiten bent gaan zien en er daarom van overtuigt bent dat je mindfulness niet kunt toepassen. Ook kan het zijn dat je bent vastgelopen omdat je te dogmatisch bent gaan kijken naar mindfulness. Zoals je hebt geleerd is mindfulness in essentie niets. Daarom kun je het ook niet goed of fout doen. Vaak maken we van mindfulness een trucje dat we alleen zo nu en dan toepassen. Hierdoor zul je echter nooit toekomen aan het tackelen van de grotere problemen. De gekke situatie kan dus ontstaan dat juist de mindfulness je ontwikkeling blokkeert.

Blijven oefenen
Veel deelnemers ervaren dat ondanks hun enthousiasme het voor hen niet altijd eenvoudig is om mindful te blijven. In de hectiek van het dagelijks leven is het soms een uitdaging om het geleerde in de praktijk te brengen en de regelmatige beoefening van mindfulness vol te houden. Maar blijven oefenen is essentieel om het gewenste effect te bereiken!

Opfrisbijeenkomst

Tijdens een eenmalige opfrisbijeenkomst van twee uur komen verschillende onderdelen van de mindfulness aan de orde; bijvoorbeeld de macht van het denken, het effect van gevoelens, bewust zijn van je lichaam of je gedragspatronen. Natuurlijk gaan we ook mediteren. Je krijgt tevens de mogelijkheid om weer af te stemmen op de mindful manier van kijken naar situaties. Vaak vallen we terug in oude oplossingsgerichte patronen, waarin je blijft vechten in plaats van loslaten. Dit komt omdat het in je eentje moeilijk is om te zien wat je wel en niet kunt loslaten. 


Heb je interesse om mee te doen, kijk dan op Contact