Praktische Training

Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT) is geen theoretische, maar een praktische training. Je leert door te doen.

De onderdelen van iedere bijeenkomst zijn:

  • begeleide aandacht- en concentratie-oefeningen;
  • meditatie 
  • ook komen er op een praktische manier theoretische aspecten aan bod en is er ruimte voor het bespreken van de ervaringen. Want door nauwkeurig naar je ervaringen te kijken wordt de opmerkzaamheid gescherpt en kunnen er inzichten ontstaan.

 

 

Thema's:

Sessie 1     De automatische piloot
Sessie 2     Omgaan met belemmeringen

Sessie 3     Grenzen leren kennen
Sessie 4     Erbij blijven

Sessie 5     Accepteren
Sessie 6     Gedachten zijn geen feiten
Sessie 7     Hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen?
Sessie 8     En hoe nu verder

 

De groep

De mindfulnessgroep komt eenmaal per week gedurende acht weken bij elkaar (zie de agenda). De groepsgrootte bestaat uit maximaal 8 en minimaal 5 personen. Het is een groepstraining, maar toch is het ook een heel individueel proces. Je hebt voldoende ruimte voor jouw eigen inbreng en het delen van ervaringen. Ik probeer iedereen de aandacht te geven die hij of zij nodig heeft, binnen de mogelijkheden van de training. Tijdens de training wordt aandacht besteed aan hoe mindfulness in het dagelijks leven en op het werk geïntegreerd kan worden.

Huiswerk

Huiswerk is een belangrijk onderdeel bij deelname aan de mindfulnesstraining. Gedurende de training oefen je elke dag. Op deze manier integreer je mindfulness in jouw dagelijkse leven.

Materiaal     

Het cursusmateriaal bestaat uit een werkmap met informatie over mindfulness en een overzicht van het bijbehorende huiswerk.
Je ontvangt ook een stick met daarop begeleide oefeningen en meditaties.

Meditatie/yoga matjes, kussentjes, stoelen, fleeces om om te slaan zijn aanwezig. Maar als je jouw eigen meditatiespullen mee wilt nemen en wilt gebruiken is dat uiteraard prima.
Het is handig als je gemakkelijk zittende (laagjes) kleding aantrekt (trui of vest, wat je aan en uit kunt doen), ook sloffen of warme sokken om te dragen zijn prettig.
 
 
     


Heb je interesse om mee te doen, kijk dan op Contact